Over Huize Frankendael

Huize Frankendael is het laatste buitenhuis van Amsterdam. Gebouwd in de 17e eeuw, werd het huis gebruikt door notabelen om van natuur en vriendschap te genieten.

De stad heeft het buitenhuis inmiddels omarmd, maar aan het grote genieten is weinig veranderd. Huis, tuin en keuken staan het gehele jaar dagelijks open voor de combinatie natuur, gastronomie en cultuur.

Restaurant Merkelbach

Restaurant Merkelbach draagt de naam van de stadsbouwmeester Ben Merkelbach en bevindt zich in het koetshuis van het 18e eeuwse Huize Frankendael. Onze keuken is nauw verbonden met Slow Food. In de stijltuin, waar wij ons terras hebben, beleef je de seizoenen in de stad. 

Je kunt hier reserveren voor restaurant Merkelbach

Partijen en vergaderingen

Naast het restaurant zijn er in Huize Frankendael prachtige ruimtes:

Deze ruimtes zijn beschikbaar voor groepen van 2 tot 300 personen voor o.a. vergaderingen, condoleances en private dining. Daarnaast is Huize Frankendael een officiële trouwlocatie. De keuken van restaurant Merkelbach verzorgt de culinaire invulling voor deze gelegenheden, met bereidingen volgens onze filosofie.

Kunst en Cultuur

In Huize Frankendael vinden het hele jaar exposities van verschillende kunstenaars plaats. Samen met de Frankendael Foundation organiseert restaurant Merkelbach regelmatig avonden waarbij de beleving van eerlijke, pure en duurzame gastronomie en kunst samenkomen.