The Image of a Private Collection

Huize Frankendael en Young Collectors Circle

Vanaf het moment dat de eerste bewoners Huize Frankendael betrokken, heeft kunst er een belangrijke rol gespeeld. Een van de opvallendste voorbeeldenis Jan Gildemeester Jansz. die Huize Frankendael in de achttiende eeuw bewoonde. In de meer recente geschiedenis van het gebouw is deze historische lijn van ‘huis van de verzamelaar’ doorgetrokken en stelden verschillende particulieren er hun collectie al tentoon.

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal nu een aantal kunstwerken van verschillende verzamelaars bijeen worden gebracht. Wat hen bindt is de Young Collectors Circle waar ze allen lid van zijn. Kunsthistoricus en curator Julia Mullié is gevraagd een tentoonstelling samen te stellen die een doorsnede toont van wat de leden van de Young Collectors Circle tot nu toe hebben verzameld op het gebied van fotografie. De geselecteerde werken gaan een dialoog aan met Huize Frankendael en bieden een unieke kijk op zowel het gebouw als op het fenomeen ‘verzamelen’.

Feestelijke opening
23 september 2018, 15.30 uur
Entree: gratis

Met werken van: Marieke Gelissen Nicky Powell Katja Mater Elspeth Diederix Martijn Mendel Charlotte Dumas Sanne Peper Koos Breukel Maisie Cousins Eva Besnyö Jan Dibbets Marijke van Warmerdam Misha de Ridder Henk van der Leeden. Rob Hornstra Awoiska van der Molen Sjoerd Knibbeler Katharine Cooper. August Sander Popel Coumou Marnix Goossens Misha de Ridder Tobias Asser Tahmineh Monzavi Mehrdad Naraghi Eva Besnyö Eva Sjoerd Knibbeler Edgar Martins.

Beeld: Elspeth Diederix, Fire Still Life, 2004, digitale print op aluminium, 37 x 28 cm