PoroCity

Let op:

De voertaal van de performance is Engels

PoroCity
PoroCity smeedt een verzameling dromen van verschillende mensen tot één groot verhaal. Twee performers alias ‘dromers’ leiden het publiek al wandelend door een labyrint van ruimtes. Ze roepen de dromen op, alsof die in het hier en nu plaatsvinden.

Als toeschouwer en wandelaar word je overgeleverd aan een vreemde mengeling van het heden en verleden van Huize Frankendael, persoonlijke herinneringen, je eigen maatschappelijke en historische referenties en associaties, met daar tegenover de wonderbaarlijke logica van de dromen, die zo hun eigen architectuur hebben.

PoroCity beweegt zich als een reizend organisme langs een aantal bijzondere architecturale gebouwen in Amsterdam en daarbuiten, zoals het Burgerweeshuis van Aldo van Eyck, Huize Frankendael, Frascati en ROC TOP NDSM school. Iedere ruimte krijgt een eigen, unieke ervaring waarin de dromen, de locatie, het gebouw, het publiek en de ruimte zélf in elkaar worden geweven.

Installatie
Als onderdeel van de voorstelling is de audiovisuele installatie Through The Looking Glasses van Andea Božić, Julia Willms en Robert Pravda te zien, een ‘ruimteloze’ ervaring gebaseerd op het Ganzfeld effect.

TILT
TILT is een in-disciplinair platform opgericht in 2009 door Andrea Božić (choreograaf), Julia Willms (beeldend kunstenaar) en Robert Pravda (geluidskunstenaar). TILT heeft een unieke interdisciplinaire kunstpraktijk ontwikkeld met een divers oeuvre in het veld van de podiumkunst, beeldende kunst, geluidskunst en andere hybride vormen in binnen- en buitenland.

★★★★ Theaterkrant 
De voorstelling PoroCity is een performance als een reis, die dromen op bijzondere architecturale ruimtes
projecteert. Daar waar de ongrijpbare logica van de droomwereld en de alledaagse realiteit
elkaar overlappen, ontstaat een derde, poreuze ruimte die we nog niet kennen. Een ruimte waarin van alles mogelijk is.