Nu

22 april – 29 juli 2018

De tentoonstelling wild care, tame neglect, vormt de laatste fase van dit bijzondere tweejarige samenwerkingsproject tussen de Frankendael Foundation en kunstenaar Edward Clydesdale Thomson.

 

Meer >

De Frankendael Foundation is onderdeel van Public Art Amsterdam. Tussen juni en september 2018 bundelen 11 toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen hun krachten in om de rijkdom van de publieke ruimte van Amsterdam te tonen, tijdens de manifestatie ‘Pay Attention Please!’

Meer >

Verwacht

23 september – 2 december 2018

Feestelijke publieksopening
23 september 2018, 15.30 uur
Entree: gratis

Op 23 september 2018 presenteren De Frankendael Foundation en Young Collectors Circle de tentoonstelling ‘The Image of a Private Collection,’ gecureerd door kunsthistoricus Julia Mullié. De geselecteerde fotografiewerken zijn afkomstig uit de collecties van leden van Young Collectors Circle en gaan een dialoog aan met de rijke geschiedenis van Huize Frankendael. De tentoonstelling en het uitgebreide publieksprogramma bieden zowel een unieke kijk op zowel het gebouw als op het fenomeen ‘verzamelen’.

 

Meer >

Eerder

De collectie van Aernoud Bourdrez

24 september – 21 december 2017

Aernoud Bourdrez is advocaat, gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten en de kunst van het onderhandelen. Hij rekent vele kunstenaars en fotografen tot zijn cliënten en verzamelt hedendaagse kunst en fotografie.

 

Meer >

Alle eerdere tentoonstellingen >

Iedere zondag

Rondleiding

Huize Frankendael is iedere zondag tussen 12.00u en 17.00u geopend voor publiek.

NB: op zondag 10 juni is de Frankendael Foundation in verband met een evenement gesloten voor publiek. 

Iedere zondag is er een gids aanwezig namens de Frankendael Foundation die u graag rondleidt en meer vertelt over de geschiedenis van het huis, en de lopende tentoonstelling.

De rondleiding is altijd gratis toegankelijk en start iedere zondag om 12.00u. Restaurant Merkelbach is geopend voor een aansluitende lunch of borrel.

Mail naar info@huizefrankendael.nl voor meer info of het boeken van een groepsrondleiding.

Kunst in Huize Frankendael

Bezoek & Contact

Adres

Huize Frankendael
Middenweg 72
1097 BS Amsterdam
020-423 39 30

Bekijk de locatie op Google Maps

Openingstijden 

Zondag, 12:00h – 17:00h (gratis), en op afspraak.

Ook het rechter koetshuis, waar het Restaurant Merkelbach is gevestigd, is onderdeel van het Huis en de tentoonstellingsruimte. Voor de openingstijden van het restaurant klik je hier. In Huize Frankendael is geen lift aanwezig, dus sommige ruimtes zijn enkel met de trap te bereiken. Wegens privé partijen kunnen sommige ruimtes bezet zijn. Informeer graag van tevoren of de ruimtes beschikbaar zijn. Dit kun je doen door te bellen naar 020-4233930 of mailen naar info@huizefrankendael.nl.

De Foundation & Geschiedenis

Huize Frankendael is de enige overgebleven 17e eeuwse buitenplaats van Amsterdam. Tegenwoordig is in Huize Frankendael te zien dat hedendaagse kunst en het 17e eeuwse rijksmonument een inspirerende en spannende combinatie vormen.

Lees meer over de geschiedenis van Huize Frankendael

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!Bekijk eerdere nieuwsbrieven >