Nu

3 november 2018

Kom aanstaande zaterdag naar Museumnacht Amsterdam 2018! Het  volledige programma in Huize Frankendael:

Meer >

23 september – 2 december 2018

Tussen 23 september en 2 december 2018 presenteren De Frankendael Foundation en Young Collectors Circle de tentoonstelling ‘The Image of a Private Collection,’ gecureerd door kunsthistoricus Julia Mullié. De geselecteerde fotografiewerken zijn afkomstig uit de collecties van leden van Young Collectors Circle en gaan een dialoog aan met de rijke geschiedenis van Huize Frankendael. De tentoonstelling en het uitgebreide publieksprogramma bieden zowel een unieke kijk op zowel het gebouw als op het fenomeen ‘verzamelen’.

 

 

 

Meer >

Verwacht

18 oktober 2018
20.00u-22.00u
RSVP via link

Op donderdagavond 18 oktober vindt de Young Collectors Salon in Huize Frankendael plaats, in het kader van de tentoonstelling ‘The Image of a Private Collection’. In deze salon staat de reis die het kunstwerk aflegt centraal: Van het atelier van de kunstenaar naar de galerie naar de verzamelaar en uiteindelijk naar bruikleen in een tentoonstelling. Aan de hand van werken uit de tentoonstelling vertellen verzamelaars, kunstenaars en galeriehouders over het kunstwerk en hun rol in de kunstwereld….

Meer >

Performance
Andrea Božić and Julia Willms | TILT

8 oktober 2018 (18.00h & 20.30h)
9 oktober (18.00h & 20.30h)
In samenwerking
met Frascati Theater (tickets)

PoroCity neemt je mee door een labyrint van ruimtes. Als toeschouwer en wandelaar word je overgeleverd aan een vreemde mengeling van de architectuur van Huize Frankendael, persoonlijke herinneringen, je eigen maatschappelijke en historische referenties en associaties, met daar tegenover de wonderbaarlijke logica van de dromen, die zo hun eigen architectuur hebben.

PoroCity is a performance as a journey based on mapping dreams into architectural locations. The familiar but elusive logic of dreams merges with everyday reality and, in their overlap, a third space emerges – a porous space we do not know yet. A space where anything is possible.

 

Meer >

Eerder

De Frankendael Foundation was onderdeel van Public Art Amsterdam. Tussen juni en september 2018 bundelden 11 toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen hun krachten om de rijkdom van de publieke ruimte van Amsterdam te tonen, tijdens de manifestatie ‘Pay Attention Please!’

Meer >

22 september 2018
10.30-15.00

After two years of wild care, tame neglect, we will as a group learn to build our own rafts on the lawn in front of Huize Frankendael, launch them into the waterway and float off into the canals…

 

Meer >

Alle eerdere tentoonstellingen >

Iedere zondag

Rondleiding

Gratis rondleiding

Huize Frankendael is iedere zondag tussen 12.00u en 17.00u geopend voor publiek.

Iedere zondag is er een gids aanwezig namens de Frankendael Foundation die u graag rondleidt en meer vertelt over de geschiedenis van het huis, en de lopende tentoonstelling.

De rondleiding is altijd gratis toegankelijk en start iedere zondag om 12.00u. Mail naar info@huizefrankendael.nl als u met een groep komt en graag een aparte rondleiding boekt.

Restaurant Merkelbach is geopend voor een aansluitende lunch of borrel.

NB: op zondag 28 oktober & 18 november 2018 is de Frankendael Foundation in verband met een evenement gesloten voor publiek. 

 

Kunst in Huize Frankendael

Bezoek & Contact

Adres

Huize Frankendael
Middenweg 72
1097 BS Amsterdam
020-423 39 30

Bekijk de locatie op Google Maps

Openingstijden 

Zondag, 12:00h – 17:00h (gratis), en op afspraak.

De Foundation & Geschiedenis

Huize Frankendael is de enige overgebleven 17e eeuwse buitenplaats van Amsterdam. Tegenwoordig is in Huize Frankendael te zien dat hedendaagse kunst en het 17e eeuwse rijksmonument een inspirerende en spannende combinatie vormen.

Lees meer over de geschiedenis van Huize Frankendael

Ook het rechter koetshuis, waar het Restaurant Merkelbach is gevestigd, is onderdeel van het Huis en de tentoonstellingsruimte. Voor de openingstijden van het restaurant klik je hier. In Huize Frankendael is geen lift aanwezig, dus sommige ruimtes zijn enkel met de trap te bereiken. Wegens privé partijen kunnen sommige ruimtes bezet zijn. Informeer graag van tevoren of de ruimtes beschikbaar zijn. Dit kun je doen door te bellen naar 020-4233930 of mailen naar info@huizefrankendael.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!Bekijk eerdere nieuwsbrieven >