Agenda

“Inspirerende nieuwsbrief! Fijn om elke maand jullie agenda en andere nieuwsitems te ontvangen.”

Genieten van en geïnspireerd worden door huis, tuin en keuken op Huize Frankendael? Via het formulier rechts kun je je direct inschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Open huis en gratis rondleiding iedere zondag

Open huis 12-17 h

Gratis rondleiding 12h – 12.45h. Aanmelden voor de rondleiding kan in restaurant Merkelbach of kom binnen via de hoofd-entree.

Lezing ‘Tuinkunst en tuinhistorie van Frankendael’ door Lucia Albers

Op zondag 21 mei verzorgt Lucia Albers een lezing over ‘Tuinkunst en tuinhistorie van Frankendael’. Lucia ontwikkelde in 2000 een herstelplan voor de stijltuin achter Huize Frankendael. Tijdens de lezing vertelt zij uitgebreid over de historie van tuinen en het belang van tuinkunst. Daarnaast bloeien in mei verschillende rodondendrons, die je kunt zien tijdens de rondleiding door de tuin naderhand.

De lezing zal in de salons van Huize Frankendael gehouden worden en aansluitend wordt een rondleiding door de tuin verzorgd. Dit zal starten om 10:15h en afronden rond 12:30h. Naderhand ben je vrij om bij restaurant Merkelbach te komen lunchen (graag reserveren via de website).

Interesse om deze interessante lezing bij te wonen? Stuur een mail naar vriendenvanfrankendael@gmail.com of bel 06-24723235

wild care, tame neglect

Een artistiek onderzoek naar de paradoxen van de natuur

4-facebook_header851pxTot de zomer van 2018 zal kunstenaar Edward Clydesdale Thomson zijn artistieke praktijk inbedden op de laatst overgebleven 17e-eeuwse buitenplaats van Amsterdam en onderzoeken doen naar de paradoxen van de natuur die volop aanwezig zijn in dit culturele erfgoed.

periode: zomer 2016 – zomer 2018Informatie over wild care, tame neglect en het programma: www.wildcaretameneglect.nl

Audiotour ‘Waar je bent’

‘Waar je bent’ is een audiowandeling van ongeveer 20 minuten. De wandeling start in Huize Frankendael en voert je via de tuin door het park achter het huis. Tijdens de wandeling word je uitgenodigd om de omgeving op een nieuwe manier te bekijken. Vanaf de grond, ooit de bodem van een meer, zoomt de wandeling uit tot de plek waar je je bevindt in het park, in een stad, op de aardbol en weer terug naar de honderden kiezels onder je voeten. Neem SMARTPHONE en KOPTELEFOON mee. Vanaf 6 september kun je de audiowandeling afspelen of eerst downloaden via doriendewit.nl/audio.

Kunst Agenda

Onze agenda voor Kunst bekijk je hier.

Facebook

Via Facebook houden we je dagelijks op de hoogte van nieuwe ingrediënten en gerechten, exposities en evenementen.

Huize Frankendael – Restaurant Merkelbach – Frankendael Foundation

Blijf op de hoogte!