Agenda

“Inspirerende nieuwsbrief! Fijn om elke maand jullie agenda en andere nieuwsitems te ontvangen.”

Genieten van en geïnspireerd worden door huis, tuin en keuken op Huize Frankendael? Via het formulier rechts kun je je direct inschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Open huis en gratis rondleiding iedere zondag

Open huis 12-17 h

Gratis rondleiding 12h – 12.45h. Aanmelden voor de rondleiding kan in restaurant Merkelbach of kom binnen via de hoofd-entree.

 

24 september – 19 december

Tentoonstelling: Collection of Aernoud Bourdrez

Aernoud Bourdrez is advocaat, gespecialiseerd in intellectueel eigendom en de kunst van het onderhandelen. Hij rekent vele kunstenaars en fotografen tot zijn cliënten. In Huize Frankendael laat hij deze herfst een bijzondere selectie uit zijn collectie zien, met daarin werken van onder andere Viviane Sassen, Henri Cartier Bresson, Jacqueline Hassink, Scheltens & Abbenes, Paul Kooiker, Helmut Newton, Paul Huf, Dana Lixenberg en Saskia Noor van Imhoff.

Dit werk wordt getoond naast de uitkomsten van zijn vele onderhandelingen, waarin Bourdrez de grenzen van zowel beeldrecht als de onderhandeling oprekt en verlegt. Het bekendste voorbeeld hiervan is het verhaal van de Jackass ‘Butt X-ray’ waarin hij de beruchte foto van een rectaal ingebrachte speelgoedauto inruilt voor een daadwerkelijke auto.

Deze tentoonstelling toont de privécollectie van Bourdrez en grijpt deze gelegenheid aan om die op een geheel nieuwe manier bijeen te brengen. Voor Bourdrez geldt, zoals voor iedere priveverzamelaar, dat ieder object een eigen verhaal of een hoofdstuk van persoonlijke ervaring en ontwikkeling in zich draagt. De tentoonstelling en het publieksprogramma belichten verschillende wijzen en motieven van verzamelen, variërend van genres als materialisme en ‘instant arousal’ tot persoonlijke associatie en resonantie op conceptueel niveau.

2016-2018 : wild care, tame neglect

Een artistiek onderzoek naar de paradoxen van de natuur

4-facebook_header851pxTot de zomer van 2018 zal kunstenaar Edward Clydesdale Thomson zijn artistieke praktijk inbedden op de laatst overgebleven 17e-eeuwse buitenplaats van Amsterdam en onderzoeken doen naar de paradoxen van de natuur die volop aanwezig zijn in dit culturele erfgoed.

periode: zomer 2016 – zomer 2018Informatie over wild care, tame neglect en het programma: www.wildcaretameneglect.nl

Audiotour ‘Waar je bent’

‘Waar je bent’ is een audiowandeling van ongeveer 20 minuten. De wandeling start in Huize Frankendael en voert je via de tuin door het park achter het huis. Tijdens de wandeling word je uitgenodigd om de omgeving op een nieuwe manier te bekijken. Vanaf de grond, ooit de bodem van een meer, zoomt de wandeling uit tot de plek waar je je bevindt in het park, in een stad, op de aardbol en weer terug naar de honderden kiezels onder je voeten. Neem SMARTPHONE en KOPTELEFOON mee. Vanaf 6 september kun je de audiowandeling afspelen of eerst downloaden via doriendewit.nl/audio.

Kunst Agenda

Onze agenda voor Kunst bekijk je hier.

Facebook

Via Facebook houden we je dagelijks op de hoogte van nieuwe ingrediënten en gerechten, exposities en evenementen.

Huize Frankendael – Restaurant Merkelbach – Frankendael Foundation

Blijf op de hoogte!