Agenda

Altijd wat te doen

Bekijk onze social media of de kunstagenda voor het programma van de komende tijd. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan natuurlijk ook.

Facebook

Iedere zondag

Rondleiding

Iedere zondag om 12h een rondleiding door het huis met informatie over kunst en geschiedenis.

Mail naar … voor meer info

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!Bekijk eerdere nieuwsbrieven >

Nu

22 september 2018
10.30-15.00

After two years of wild care, tame neglect, we will as a group learn to build our own rafts on the lawn in front of Huize Frankendael, launch them into the waterway and float off into the canals…

 

Meer >

23 september – 2 december 2018

Feestelijke publieksopening
23 september 2018, 15.30 uur
Entree: gratis
RSVP: link

Op 23 september 2018 presenteren De Frankendael Foundation en Young Collectors Circle de tentoonstelling ‘The Image of a Private Collection,’ gecureerd door kunsthistoricus Julia Mullié. De geselecteerde fotografiewerken zijn afkomstig uit de collecties van leden van Young Collectors Circle en gaan een dialoog aan met de rijke geschiedenis van Huize Frankendael. De tentoonstelling en het uitgebreide publieksprogramma bieden zowel een unieke kijk op zowel het gebouw als op het fenomeen ‘verzamelen’.

 

 

 

Meer >

De Frankendael Foundation is onderdeel van Public Art Amsterdam. Tussen juni en september 2018 bundelen 11 toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen hun krachten in om de rijkdom van de publieke ruimte van Amsterdam te tonen, tijdens de manifestatie ‘Pay Attention Please!’

Meer >

Verwacht

Performance
Andrea Božić and Julia Willms | TILT

8 oktober 2018 (18.00h & 20.30h)
9 oktober (18.00h & 20.30h)
In samenwerking
met Frascati Theater (tickets)

PoroCity neemt je mee door een labyrint van ruimtes. Als toeschouwer en wandelaar word je overgeleverd aan een vreemde mengeling van de architectuur van Huize Frankendael, persoonlijke herinneringen, je eigen maatschappelijke en historische referenties en associaties, met daar tegenover de wonderbaarlijke logica van de dromen, die zo hun eigen architectuur hebben.

PoroCity is a performance as a journey based on mapping dreams into architectural locations. The familiar but elusive logic of dreams merges with everyday reality and, in their overlap, a third space emerges – a porous space we do not know yet. A space where anything is possible.

 

Meer >

18 oktober 2018
20.00u-22.00u
RSVP via link

Op donderdagavond 18 oktober vindt de Young Collectors Salon in Huize Frankendael plaats, in het kader van de tentoonstelling ‘The Image of a Private Collection’. In deze salon staat de reis die het kunstwerk aflegt centraal: Van het atelier van de kunstenaar naar de galerie naar de verzamelaar en uiteindelijk naar bruikleen in een tentoonstelling. Aan de hand van werken uit de tentoonstelling vertellen verzamelaars, kunstenaars en galeriehouders over het kunstwerk en hun rol in de kunstwereld….

Meer >

3 november 2018

 

 

Meer >

Eerder

22 april – 29 juli 2018

De tentoonstelling wild care, tame neglect, vormt de laatste fase van dit bijzondere tweejarige samenwerkingsproject tussen de Frankendael Foundation en kunstenaar Edward Clydesdale Thomson.

 

Meer >

Alle eerdere tentoonstellingen >