Agenda

“Inspirerende nieuwsbrief! Fijn om elke maand jullie agenda en andere nieuwsitems te ontvangen.”

Genieten van en geïnspireerd worden door huis, tuin en keuken op Huize Frankendael? Via het formulier rechts kun je je direct inschrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Open huis en gratis rondleiding iedere zondag

Open huis 12-17 h

Gratis rondleiding 12h – 12.45h. Aanmelden voor de rondleiding kan in restaurant Merkelbach of kom binnen via de hoofd-entree.

 

4 november

Museumnacht Amsterdam

Zes kunstenaars uit de stal van Galerie Fleur & Wouter en mogelijk een tweetal kunstenaars uit de collectie van Aernoud Bourdrez bieden tijdens de nacht hun werk ‘te koop’ aan. Bezoekers kunnen een bod uitbrengen waarbij álles mogelijk is, behalve geld.  Wat is het jou waard? Wat heb jij te bieden? Een verblijf in een vakantiehuis, trompet lessen, een romantisch diner voor twee of toch jouw gekoesterde flippo verzameling? De kunstenaar bepaalt welk bod hij accepteert en is overigens niet verplicht op één van de biedingen in te gaan.  Vanaf 19:00u kunnen de biedingen geplaatst worden, de eerste veiling start om 20:00u, onder leiding van veilingmeester Tobias Verhagen. De deelnemende kunstenaars zijn: Lonneke van der Palen, Frank E Hollywood, Sam Andrea, Marilyn Sonneveld en Floor van het Nederend.

En niemand overleeft Museumnacht zonder een goede maaltijd. Start jouw nacht met een heerlijk én verantwoorde bodem op een unieke locatie. Een vegetarische N8 hap, bij restaurant Merkelbach: Risotto van knolselderij met oerbiet, prei en canterellen, €12,50
Restaurant Merkelbach kent alleen maar liefde voor eerlijke ingrediënten en is dan ook nauw verbonden aan de Slow Food beweging en vader van de Youth Food Movement Amsterdam. Ongegeneerd genieten dus.

Toegang alleen mogelijk met een Museumnacht ticket, welke je koopt via deze link!

 

24 september – 19 november

Tentoonstelling: Collection of Aernoud Bourdrez

Aernoud Bourdrez is advocaat, gespecialiseerd in intellectueel eigendom en de kunst van het onderhandelen. Hij rekent vele kunstenaars en fotografen tot zijn cliënten. In Huize Frankendael laat hij deze herfst een bijzondere selectie uit zijn collectie zien, met daarin werken van onder andere Viviane Sassen, Henri Cartier Bresson, Jacqueline Hassink, Scheltens & Abbenes, Paul Kooiker, Helmut Newton, Paul Huf, Dana Lixenberg en Saskia Noor van Imhoff.

Dit werk wordt getoond naast de uitkomsten van zijn vele onderhandelingen, waarin Bourdrez de grenzen van zowel beeldrecht als de onderhandeling oprekt en verlegt. Het bekendste voorbeeld hiervan is het verhaal van de Jackass ‘Butt X-ray’ waarin hij de beruchte foto van een rectaal ingebrachte speelgoedauto inruilt voor een daadwerkelijke auto.

Deze tentoonstelling toont de privécollectie van Bourdrez en grijpt deze gelegenheid aan om die op een geheel nieuwe manier bijeen te brengen. Voor Bourdrez geldt, zoals voor iedere priveverzamelaar, dat ieder object een eigen verhaal of een hoofdstuk van persoonlijke ervaring en ontwikkeling in zich draagt. De tentoonstelling en het publieksprogramma belichten verschillende wijzen en motieven van verzamelen, variërend van genres als materialisme en ‘instant arousal’ tot persoonlijke associatie en resonantie op conceptueel niveau.

2016-2018 : wild care, tame neglect

Een artistiek onderzoek naar de paradoxen van de natuur

4-facebook_header851pxTot de zomer van 2018 zal kunstenaar Edward Clydesdale Thomson zijn artistieke praktijk inbedden op de laatst overgebleven 17e-eeuwse buitenplaats van Amsterdam en onderzoeken doen naar de paradoxen van de natuur die volop aanwezig zijn in dit culturele erfgoed.

periode: zomer 2016 – zomer 2018Informatie over wild care, tame neglect en het programma: www.wildcaretameneglect.nl

Audiotour ‘Waar je bent’

‘Waar je bent’ is een audiowandeling van ongeveer 20 minuten. De wandeling start in Huize Frankendael en voert je via de tuin door het park achter het huis. Tijdens de wandeling word je uitgenodigd om de omgeving op een nieuwe manier te bekijken. Vanaf de grond, ooit de bodem van een meer, zoomt de wandeling uit tot de plek waar je je bevindt in het park, in een stad, op de aardbol en weer terug naar de honderden kiezels onder je voeten. Neem SMARTPHONE en KOPTELEFOON mee. Vanaf 6 september kun je de audiowandeling afspelen of eerst downloaden via doriendewit.nl/audio.

Kunst Agenda

Onze agenda voor Kunst bekijk je hier.

Facebook

Via Facebook houden we je dagelijks op de hoogte van nieuwe ingrediënten en gerechten, exposities en evenementen.

Huize Frankendael – Restaurant Merkelbach – Frankendael Foundation

Blijf op de hoogte!